Over Kazou

Welkom op de moniwebsite van Kazou Sint-Michielsbond,

Deze website werd speciaal ontwikkeld voor de monitoren van Kazou Sint-Michielsbond.

Zij biedt de mogelijkheid om heel wat informatie te verstrekken aan ingelogde monitoren. Alleen de begeleiders van de vakanties en actieve vrijwilligers van Kazou Sint-Michielsbond hebben toegang tot dit informatieplatform.

Ben je als deelnemer of ouder op zoek naar informatie over onze vakanties, dan kan je contact opnemen met kazou.smb@cm.be of bellen naar 02 240 85 09(ma-do van 8u30 tot 12u en van 14u tot 16u - op vrijdag van 8u30 tot 12u).

Wat is Kazou?

Kazou, de jeugddienst van de Christelijke Mutualiteit, is een landelijk erkende jeugdorganisatie, gesubsidieerd door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

We zijn een eigentijdse jongerenorganisatie waar kinderen en jongeren zich thuis voelen, zowel als vrijwilliger als  vakantieganger.

Kazou organiseert vakanties voor kinderen en jongeren van 7 tot en met 18 jaar. Jaarlijks zijn 8.000 vrijwilligers in de weer om deze vakanties tot een goed einde te brengen. Al die vrijwilligers zijn dan ook stevig gevormd.

Ook kinderen en jongeren met een handicap of ziekte zijn bij ons aan het goede adres. We voorzien een doelgroepspecifiek aanbod voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 30 jaar. De JOMBA's, jongeren met bijzondere aandacht, worden door vrijwilligers in de watten gelegd.

Kazou trekt resoluut de kaart van inclusie. Iedereen, ongeacht sociale achtergrond, huidskleur, mogelijkheden of beperkingen, is welkom bij ons. Zit je met een speciale vraag? Stel ze gerust en we zoeken samen naar een oplossing.

 

VISIE

Kazou als dynamische en jeugdige organisatie … omdat we als beweging in de samenleving een verschil kunnen maken!

Kazou is ravotten, je amuseren, knotsgekke spelletjes bedenken, hier en daar een vorming meepikken, interessante mensen van alle uithoeken van het land ontmoeten,… Kortom, je creativiteit en enthousiasme de vrije loop laten en massa's ervaringen opdoen.

Kinderen en jongeren op een gezonde en groepsbevorderende manier de vakantie van hun leven bezorgen: daar gaat het om. Uiteraard is Kazou meer dan leuke vakanties. Op vakantie, vorming of in de jaarwerking voel je waar Kazou voor staat.

De veelzijdigheid van Kazou zit verpakt in vijf krachtlijnen. Ontdek hieronder wat men binnen Kazou tot in de toppen van de tenen en de buik voelt kriebelen.

In groep… samen ben je nooit alleen

In groep samen spelen en leven... daar draait het om. Tijd voor inspraak, betrokkenheid op maat met ruimte voor ieders mening. De kans om eigen keuzes te maken. Er is plaats voor iedereen! Ieders sterktes en zwaktes zijn een verrijking voor het samen-zijn. Samen werken aan een geslaagd Kazoumoment en zo de kick van je leven krijgen.

Groei … kansen geven, krijgen en nemen

Jongeren steunen in de stappen die ze zetten. Met vallen en opstaan krijgen ze kansen om te groeien. Sta er zelf voor open en geef anderen kansen!Samen zoekend naar de juiste plek voor iedereen!

Respect … in vertrouwen samenleven

Respect voor alles en iedereen: een basishouding van openheid, vertrouwen en eerlijkheid. Gelijkwaardigheid, ongeacht wie je bent of wat je doet.  Begeleiden is iemand onvoorwaardelijk accepteren. Aandacht hebben voor iedereen, aanmoedigen en luisteren, jezelf geven voor anderen. Zorgzaam met elkaar omgaan. Want samen spelen doet samen leven.

Zinspelend … er zin in hebben, er zin aan geven!

We vliegen erin! Met een grote dosis optimisme, uitdagend en in alle eenvoud samen plezier maken, genieten en ontspannen.  Zoekend naar dat ietsje meer vanuit de christelijke inspiratie maken we bewust tijd voor zingeving op een frisse creatieve manier. Ravotten en plots stilvallen, een knipoog, maar ook grenzen verleggend, eerlijk spelend met aandacht voor iedereen.

Solidariteit… er zijn voor elkaar

Spelenderwijs investeren in de andere, voor elkaar in de bres springen, ieders inbreng waarderen,  leren omgaan met diversiteit. Zo werk je mee aan een wereld waarin iedereen zich thuis voelt. Solidariteit is zorgen voor elkaar, drempels wegwerken zodat ook jongeren die het moeilijk hebben kunnen ervaren wat Kazou is. Met open vizier kijken we samen naar de uitdagingen die de wereld nog in petto heeft.

Vrijwilliger

Elk jaar trekken duizenden vrijwilligers tijdens de vakanties naar binnen- en buitenland als monitor, kookploeg, verpleegkundige, ... om onze grenzeloze vakanties te begeleiden.  
Ook tijdens het jaar kunnen we steevast rekenen op enthousiaste vrijwilligers voor de organisatie van allerlei activiteiten, het opzetten van vormingen en het meebouwen aan en meemaken van de beweging Kazou. 

Voel jij je geroepen om ook mee te gaan? Maak jij de beste wortelstomp van de buurt? Sta jij op elk familiefeest te popelen om ‘schipper mag ik overvaren’ te spelen? Of ben je als student verpleeg- of geneeskunde op zoek naar wat ervaring? Dan is Kazou echt iets voor jou.

Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de organisatie willen versterken. Je kan jouw creativiteit en idee├źn zeker kwijt op onze vakanties, onze beleidsgroepen of de bestuurswerking.

Aarzel niet om ons te contacteren en wij proberen zo snel mogelijk werk te maken van jouw aanvraag! 

Klik hier om naar de contactpagina te gaan

Heb je interesse om een vormingsmoment mee te maken of wil je gewoon meer informatie rond onze vormingen? Klik dan hier!

 

Laatst bewerkt op 09-03-2013 - 08:34